Τελευταία Νέα
    Οι 4 εποχές είναι μια σειρά  μη βιομηχανοποιημένων  κοσμετολογίκων   π…
     DO IT YOURSELF ΦΥΤΙΚΟ ΣΤΟΜΑΤΙΚΟ ΔΙΑΛΥΜΑ με δυόσμο, πρόπολη και αλόη Συνταγή για τ…
     ΓΑΛΗΝΙΚΟ ΣΚΕΥΑΣΜΑ: Η ονομασία προέρχεται από τον μεγαλύτερο ,μετά τον Ιπποκράτη, ιατ…
     Τι είναι η Ομοιοπαθητική;   Η Ομοιοπαθητική είναι μια τελείως φυσική μέθοδο…
     Παρασκευή κρέμας ματιών με αντιρυτιδική, συσφικτική, ενυδατική δράση Συστατικά για …
Όλα τα νέα »
Βιβλιογραφία

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

» Αρχική » Εναλλακτικά

ΑΡΩΜΑΤΟΘΕΡΑΠΕΙΑ



 Η Αρωματοθεραπεία είναι μια εναλλακτική θεραπευτική μέθοδος, γνωστή εδώ και 5.000 χρόνια, κατά την οποία χρησιμοποιούνται αιθέρια έλαια, προκειμένου ο ασθενής να χαλαρώσει και να ανακουφιστεί από τα συμπτώματα της πάθησης, που τον ταλαιπωρεί.

Πρόκειται για μια ολιστική θεραπεία που έχει σαν σκοπό τη βελτίωση της υγείας  και την αποκατάσταση ή τη διατήρηση της εσωτερικής ισορροπίας .

Στην αρωματοθεραπεία, πιστεύεται ότι τα αιθέρια έλαια επιδρούν στο τμήμα εκείνο του εγκεφάλου που σχετίζεται με τη μνήμη, τα συναισθήματα και τον έλεγχο των ορμονών και κάποιοι θεωρούν ότι, τα αιθέρια έλαια απορροφώνται απευθείας από το δέρμα και δρουν άμεσα στο σώμα.

Με βάση τον τύπο του ελαίου, το αποτέλεσμα στο σώμα μπορεί να είναι χαλαρωτικό ή διεγερτικό. Τα αιθέρια έλαια θεωρείται ότι αλληλεπιδρούν με τις ορμόνες και τα ένζυμα και προκαλούν αλλαγές στην αρτηριακή πίεση, τους παλμούς και άλλες σωματικές λειτουργίες. Άλλη θεωρία υποδεικνύει ότι το άρωμα ορισμένων ελαίων μπορεί ενδεχομένως να οδηγεί τον οργανισμό στην παραγωγή ουσιών που καταπολεμούν τον πόνο.

Η αρωματοθεραπεία μπορεί ενδεχομένως να προάγει τη χαλάρωση και βοηθά στην ανακούφιση του στρες. Έχει επίσης χρησιμοποιηθεί για την αντιμετώπιση παθήσεων όπως εγκαύματα, μολύνσεις, κατάθλιψη, αυπνία και υπέρταση. Ωστόσο μέχρι τώρα υπάρχουν περιορισμένες επιστημονικές ενδείξεις που να στηρίζουν ισχυρισμούς ότι η αρωματοθεραπεία προλαμβάνει αποτελεσματικά ή θεραπεύει νόσους.

Είναι σημαντικό να μιλήσετε με τον γιατρό σας για να διαπιστώσετε αν η αρωματοθεραπεία μπορεί να είναι βοηθητική και ασφαλής για τη συγκεκριμένη σας πάθηση.

Μην καταπίνετε τα έλαια που χρησιμοποιούνται στην αρωματοθεραπεία. Πολλά από τα έλαια είναι δυνατά και μπορεί να είναι επικίνδυνα αν ληφθούν εσωτερικά.

Παιδιά μικρότερα των 5 ετών δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν την αρωματοθεραπεία, επειδή μπορεί να είναι πολύ ευαίσθητα στα έλαια. Επίσης δεν θα πρέπει κάποιος να χρησιμοποιεί τα έλαια κοντά στα μάτια ή το στόμα, επειδή μπορεί να συμβεί ερεθισμός του δέρματος και των μεμβρανών.

Άνθρωποι με ορισμένες χρόνιες νόσους ή παθήσεις δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν την αρωματοθεραπεία χωρίς πρώτα να συμβουλευτούν τον γιατρό.

Στις παθήσεις περιλαμβάνονται:

Παθήσεις των πνευμόνων, όπως άσθμα, αναπενυστικές αλλεργίες ή χρόνια πνευμονική νόσος. Τα έλαια μπορεί να προκαλ4σουν σπασμούς των αεραγωγών.

Δερματικές αλλεργίες. Ορισμένα έλαια μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσουν δερματικό ερεθισμό, ιδιαίτερα στις μεμβράνες των ματιών, της μύτης και του στόματος.

Εγκυμοσύνη. Οι έγκυες δεν θα πρέπει να χρησιμοποιούν την αρωματοθεραπεία. Ορισμένα έλαια μπορεί ενδεχομένως να προκαλέσουν συσπάσεις της μήτρας.

Εξάγονται με τη μέθοδο της απόσταξης

Τρόπος Χρήσης:

Εισπνοές

Μασάζ

Μπάνιο

Αρωματισμός  Χώρου 

Επάλειψη τους από το δέρμα ( πάντα διαλυμένα σε μία βάση π.χ γαλάκτωμα ή κάποιο έλαιο, όπως αμυγδαλέλαιο ή έλαιο jojoba καρύδας).

 






Call Us
23410 29529

Δευτέρα-Σάββατο
(9:00 -14:00)
Για τηλεφωνικές παραγγελίες



© 2016 - pharma4seasons.gr -- Κατασκευη eshop by infocus
Back to top